Telecom innovatie’s voor mobiele sector

telecominnovatie

De telecom markt is aan verandering onderhevig ten gunste van de consument. Er zijn al een aantal trends waarvan men gebruik kan maken. Waar je vroeger gewoon simpel met je mobieltje kon bellen en beperkt smsje’s kon sturen kun je tegenwoordig veel meer.

Bijvoorbeeld uw belminuten of data doorverkopen en treinkaartjes aanschaffen met uw overgebleven belminuten.

De Nederlandse telecomsector staat aan het begin van een innovatiegolf aldus Sameer Mehta Roland Berger Strategy Consultants

De consument krijgt straks steeds meer vrijheid en de controle over zijn eigen bel,sms en data gedrag, en daar springen bedrijven graag op in. De voorspelling van Mehta gaat verder: Er zullen nieuwe virtuele aanbieders bijkomen die geen gebruik maken van een netwerk, maar gewoon bandbreedte zullen gebruiken van het bestaande netwerk.

Er komen kortere mobiele telefooncontracten zodat de consument niet vastzit aan een langdurig abonnement. Deze vormen zullen overkomen uit het Verenigd koninkrijk en de Verenigde Staten. In Amerika hebben ze Ting deze provider bied geen abonnementen maar bieden ze de klant de mogelijkheid hun verbruikte belminuten en data.

Het fenomeen onbeperkt bellen en sms’en word ook steeds populairder, er zijn providers die ze aanbieden voor een vast bedrag per maand. De consument kan desgewenst zijn dataverbruik nog apart kiezen. Het word een stuk eenvoudiger: zo zijn er al sim only aanbieders die ook een onbeperkt abonnement aanbieden. Wat men daarmee bespaart kan weer worden geïnvesteerd in het zelf kopen van een toestel zonder lange abonnementen.

Er zullen ook online platvormen komen waar de mogelijkheid geboden word om onderling bundels te delen als beloning van het werven van nieuwe klanten. Amerikaans bedrijf Karma bied klanten 100 MB data wanneer zij nieuwe klanten geworven hebben. Dit alles is dus al gaande in andere landen en Nederland zal volgen.

De hype voor zijn en zelf beslissen welk abonnement voor u het beste is? Vergelijk sim-only dan of alle telecom aanbieders op Telecomaanbieders.com.

Telecom innovatie’s voor mobiele sector
4.5 (90%) 4 votes