Aantal Sim-only gebruikers gestegen

simkaarten

Het aantal Sim-only gebruikers is gestegen dit jaar, in vergelijking met 2013 was er een stijging te meten van 43%. 

De sim-only aanbiedingen worden ook steeds goedkoper online.Dit heeft deels te maken met het feit dat er geen fysieke winkels nodig zijn om de sim-only aanbiedingen aan de man te brengen. De subsidie’s op de smartphones zijn afgeschaft daarom worden de abonnementen inclusief toestel ook duurder. Dit zet mensen ertoe aan om hun huidige smartphone langer te gebruiken, en daar komt een sim-only abonnement goed van pas.

Tegenwoordig is het voor een consument belangrijker wat de maandelijkse kosten zijn dan een hippe nieuwe telefoon. Zelfs de voorkeur van de kwaliteit van het netwerk is niet zo zeer belangrijk. Providers HollandsNieuwe, Tele2 en Simpel zien hun inkomsten uit sim-only abonnementen stijgen.

Er is nog altijd een groep mensen van ruim 10% dat momenteel teveel voor zijn abonnement betaalt: zij betalen gemiddeld €50 per maand maar hebben daar 300 belminuten en 1000 mb data voor. Het gaat dan om een oud abonnement voor het zelfde geld krijgt de consument daar op dit moment onbeperkte belminuten en smsjes voor.

Start daarom eens met sim-only vergelijken op Telecomaanbieders.com om te bekijken hoeveel u kunt besparen op uw maandelijkse belkosten.

 

Aantal Sim-only gebruikers gestegen
Stem!